Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Ska usla löner ska ge usel pension?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Debattören vill ha rättvisa för de missgynnade. Foto: TT

Annons

Stora grupper i samhället har för oss alla haft ett viktigt, men undervärderat arbete -med usel lön. Det har medfört att deras pension blivit sådan att de hamnat under fattigdomsgränsen.

De som är ensamstående kan söka bostadstillägg och kanske få sin del av den pensionsform som ska göra det möjligt att ha en bostad. Andra får leva med att inte ha personlig ekonomi som gör det möjligt att ha en rimlig standard, oberoende av samboende.

Annons

Annons

V, S och MP har insett att detta är ett orimligt förhållande och föreslår en betydande förbättring för den dubbelt missgynnade gruppen. En förbättring, som inte ska minskas genom beskattning. Ett enkelt, rättvist och rationellt förslag, som äntligen ger dem som hållit samhället igång en välförtjänt kompensation för usla löner och usel pension.

Moderaterna och huvuddelen av borgerligheten har förmodligen drabbats av skräck för att väljare ska inse att förslaget är ett politiskt sundhetstecken och därför ge sin röst till förslagspartierna. Skräcken har lett till ett motförslag, som innebär att också pensionärer med bra pensioner - ska få ännu mer att spendera - och att förbättringen för dem som verkligen behöver den - minskas genom begränsningar och beskattning. De som lägger det förslaget påstår till och med att deras förslag ger mera till dem som har störst behov av förbättring, vilket inte är sant.

Jag, som har hyfsad pension, vill ha rättvisa för de missgynnade, inte mera pengar!

”Motförslagspolitikerna” bör känna skam inför sin brist på förmåga att förstå att låg lön inte är lika med att ”inte ha arbetat”.

Hur det än går är det val i september!

Stig Eklöf

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy