Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ludvika

Insändare
Rädda den gamla banmästarbostaden

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Före detta FLJ-järnvägsstation. Foto: Håkan Andersson

Annons

Nu planeras ytterligare en rivning av ett gammalt fint hus i Ludvikas historia. Det handlar om den gamla banmästarbostaden och tidigare FLJ-järnvägsstation (Frövi-Ludvika Järnväg), föregångare till järnvägsbolaget TGOJ ( Trafikaktiebolaget Grängesberg-Oxelösund), som är granne med Lidl.

FLJ-stationen är bygd år 1874-1875 och är flyttad till nuvarande plats år 1903.

Annons

Om man äger en fastighet så måste man hålla den i skick med nödvändigt underhåll. Men nu har Ludvika kommun låtit det gå så långt att man kan skylla på att fastigheten är i så dåligt skick att den måste rivas.

Annons

Att flytta FLJ-stationen till sin ursprungliga plats ungefär vid pirentrappan, är väl för mycket begärt. Bättre då att renovera detta fina hus där det står nu. Använd det som till exempel för att bedriva caféverksamhet, för utställning av gamla och nya kommunbilder från Ludvika med mera. Nuvarande parkeringsplatser vid Lidl räcker till ändå.

Evalis  Carlberg

Lars-Olof Olsson

Ulla-Britt Ögren

Håkan Andersson

Ludvika

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy