Annons

Annons

Annons

Byggboomen i Älvdalens fjällvärld

17-åriga Frida – symbol för Idrefjällens framtid: ”Klart jag är nervös”

Som ett stort smörgåsbord av alla viktiga parter när Destinationsutveckling Idre AB bjuder in till "Idredagen" på måndag.

Fjällanläggningarnas höjdare, ministrar och partiledare som Annie Lööf – och så Frida Korssjön, 17-årig gymnasieelev från Grövelsjön:

– Ytterst är det Frida hela den här dagen handlar om, att utveckla bygden så att också unga människor som hon kan och vill bo här, säger Lars Ericson, vd på Destinationsutveckling Idre.

Frida Korssjön är född och uppvuxen i Grövelsjön och pluggar nu på gymnasiet i Leksand till kock. Nu får hon ståta som symbol under "Idredagen" när Destinationsutveckling i Idre AB bjuder in beslutsfattare, näringslivet och lokalsamhället för en diskussion inte minst om utmaningarna som följer i byggboomens spår - och hur de kan lösas.

Bild: Privat

Annons

De enorma investeringarna på uppåt 25 miljarder kronor de närmaste tio åren som görs av delägarna inom Destinationsutveckling Idre AB - Idre Fjäll, Fjätervålen, Idre Himmelfjäll och Grövelsjöfjällen - är som ett enda stort pussel.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan