Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Relationen stad-landsbygd måste fungera

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vi behöver ett Borlänge där relationen mellan stad och landsbygd blir fungerande, där sammanhållning går före splittring, där inte grupper ställs emot varandra.

Bild: Arkivbild, Jerry Brodin

Annons

Vi behöver ett Borlänge där relationen mellan stad och landsbygd blir fungerande, där sammanhållning går före splittring, där inte grupper ställs emot varandra. Då behövs avståndet mellan politiker och medborgare minskas - och genom det; demokratin stärkas.

Landsbygdsutvecklingen i en kommun är otroligt viktig, kommuninvånarna på landsbygden är lika viktiga som de inne i stan. Kommunen och dess politiker och tjänstemän skall aktivt jobba med att utveckla samhället och öka attraktiviteten i ett nära samarbete med företagen, föreningarna och invånarna i kommunen och dess ytterområden och byar.

Annons

Annons

Vi tror på skapande av mötesplatser vilket innebär ett långsiktigt och strukturerat arbete. God samarbetsförmåga för bygdens bästa. Att tex stödja en entreprenör som vill öppna och utveckla en handelsbod till en självklar mötesplats för både invånare och besökare kan sätta bygden på kartan, både med sitt breda utbud av upplevelser och service, men minst lika mycket som ett gott exempel inom lyckad landsbygdsutveckling. Vi vill stödja entreprenörer att förverkliga sina idéer. Det kan vara den klassiska handelsboden eller cafékvällar i byns nedlagda bibliotek, byns bastu eller fritidsgård. Kommunen skall vara möjliggörande! Vi vill att Kommunen skall föregå med gott exempel när det gäller underhåll av deras fastigheter och marker. Idag finns inte en underhållsplan för kommunens alla fastigheter. De kommer vi i NyFramtid jobba för att förverkliga.

Henrik Anderson

NyFramtid

Annons

Annons

Till toppen av sidan