Annons

Annons

Annons

Annons

Byggboomen i Älvdalens fjällvärld

Geologen Obida djupdyker under fjällens nya stugområde

Med något som liknar en radioantenn kliver geoteknikern Obida Alobeid målmedvetet fram på Mickeltemplets friluftsområde. Efter två dagars sicksak över marken - i jakten på vilka bergarter och jordmåner som döljer sig under ytan - ger han tummen upp:

– Det finns inga konstigheter här. Förutsättningarna är goda för att bygga enligt planerna på ett stugområde, konstaterar Obida.

Obida Alobeid, i mitten, med "radioantennen" som i själva verket är en så kallad autocardritare och som med gps kan undersöka och kartlägga jordmåner och bergarter under marken. I veckan kartlade Obida och hans kollega på konsultföretaget Tyréns, Marit Mix, som jobbar med geoteknisk redovisning, vad som dolde sig under marken vid Mickeltemplet. Bosse pudel i famnen på husse Lars Senf, vd på Mickeltemplet AB, som satsar stort på ett nytt fjällnära stugområde här vid hopptornet och slalombackarna i Särna.

Bild: Eva Kallersand

Annons

Arbetet pågår för fullt med att förverkliga planerna på norra Dalarnas nya fjällnära stugområde vid Mickeltemplet i Särna, och som tidningen skrivit om tidigare.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan