Annons

Annons

Annons

Annons

Älvdalen

Gerd och Susanne - bor i Dalarnas bästa kommun för äldre

Älvdalens kommun hamnar på första plats i Dalarna - och plats 29 i riket - som den bästa kommunen för äldre att bo i. Allt enligt en rankning som ett av Sveriges största mäklarföretag tagit fram. Älvdalsdamerna Gerd Öhrn och Susanne Björklund är två väninnor som trivs fint på orten:

– Enda nackdelen är när man vill resa ut i världen, då är det dåligt med kommunikationer om man inte har egen bil, säger Gerd Öhrn, som hunnit fylla 73 år.

Både Gerd Öhrn och Susanne Björklund är födda och uppväxta i Älvdalen och trivs som pensionärer i Älvdalen. Båda är medlemmar i Älvdalens Atletklubb där pensionärer får träna gratis. Enligt en undersökning av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling är Älvdalen Dalarnas bästa kommun att bo i som äldre, bland annat sett till hur mycket bostadsyta pensionen räcker till. OBS! Rättvik, Vansbro och Mora kommuner deltar inte i rankningen då mäklarföretaget saknar statistik här.

Bild: Eva Kallersand

Annons

Som äldre ska man undvika att bo i stora städer som Stockholm, Göteborg och Stockholm. I alla fall enligt den kartläggning av de äldres boendesituation som gjorts av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan