Annons

Annons

Annons

Annons

Valet i norra Dalarna 2022

Större simhall i Mora gynnar elitsatsning: ”Vore önskvärt”

Simsällskapet Mora är en förening som vill skapa möjligheter för barn och ungdomar att fortsätta satsa på tävlingsnivå. Men som det ser ut just nu håller simhallen en lägre standard än exempelvis den i Falun och för att göra det lättare för en elitsatsning inom simningen, krävs en upprustning. Simtränarna vill framförallt att det ges möjlighet att bygga ut bassängen, så att fler kan hitta till hallen och att fler kan utvecklas.

– En större simhall och uppfräschning här – det gör verkligen mycket för idrotten i det åldersspann vi jobbar, säger Peter Hedlund, simlärare på SS Mora.

Peter Hedlund och Daniel Holmgren är ledare i Simsällskapet Mora. Peters son Anton är en av ungdomarna som är med och simmar kontinuerligt i Mora simhall.

Bild: Christoffer Landgren

Annons

Mora simhall har länge varit i behov av renovering och upprustning. Bland annat skulle nya längder, trampoliner och startblock öka förutsättningarna för fler att vara i bassängen samtidigt. Detta skapar möjligheter för idrottare att fortsätta med en karriär inom simningen utan att behöva flytta till en annan ort.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan