Annons

Annons

Annons

Annons

Säter

Läsartext
Festivalkänsla på ”Kulturskolans Dag” i Säterdalen

Detta är en läsartext.

Lillblås. Foto: Privat

Annons

Lördagen den 11 juni blev det musik, dans och teater på fyra olika scener runt omkring Dalstugan.

På dansbanescenen vid Forsbryggan bjöds det på teater. Stora Skedvis teatergrupp med dramapedagogen Kål Berit Sens spelade två föreställningar med pjäsen 3694. Det var första gången som barnen stod på en riktig scen och de gjorde det med bravur.

På stora scenen dansade olika dansgrupper under ledning av kulturskolans danspedagog Tilda Anderslars. Två dansgrupper från varje grundskola inom Säters kommun framförde fina koreografier till musik av bland annat Anis Don Demina och Imagine Dragons. Framförandet följdes av åtskilliga åskådare framför scenen.

Annons

Annons

Kulturskolan Säter firade med musik, dans och teater. Här uppträder Hedemora musikkår. Foto: Privat

På Lilla scenen vid Dalstugan uppträdde elever som solister, ackompanjerade av Kulturskolans lärare Erik Göransson, Esbjörn Lilja och Johan Kvännå. Här framfördes pop och rock med sång, gitarr, piano och trummor. Även klarinett- och flöjtelever från Kulturskolan uppträdde här.

Blåsorkestern TONardo under ledning av Emil Gustafsson. Foto: Privat

Därefter följde Wirvelwind (Säters ungdomsorkester), Hedemoras ungdomsorkester och Hedemoras musikkår, som imponerade med pampig filmmusik från Star Wars och andra filmer.

Det hela var en lyckad eftermiddag i Säterdalen med fantastiskt väder och mycket fin musik. Alla deltagare och besökare var nöjda. Kulturskolans plan att skapa lite festivalkänsla genom att ha uppträdanden på olika scener runt om blev väldigt uppskattad.

Gruppen ¨Teaterkällan¨ Stora Skedvi, uppträdde på Forsbryggan. Foto: Privat

Annons

Johannes Engvall – I’m Confessing That I Love You, spelade på Lilla Scenen. Foto: Privat

Annons

Annons

Till toppen av sidan