Annons

Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Insändare
Äldresorg istället för äldreomsorg

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

DD den 13 juni.

Annons

Måndagen den 13 juni var det ett reportage i DD om brister på ett demensboende i Borlänge, rubriken var "Boende av dementa får kritik av anhöriga".

Så bra att dessa anhöriga Ewa Sundqvist, Kristina Eriksson och Britt-Marie Säfström träder fram. Här påtalas att det saknas resurser i form av personal, att boendet är mest en förvaring, och brist på kommunikation mellan personal, anhöriga och ledning.

Annons

Annons

Förmodligen har kommunpolitikerna oförmåga att sätta sig in i hur illa det kan vara på demensboenden

Jag med fler, känner precis igen den här kritiken från ett demensboende i Orsa förra året. Där upprepande samtal och möten med ledningen inte ledde till någon förbättring. Det är bara att beklaga att dessa dåliga omvårdnadsbrister fortsätter runt om i landet.

Frågan är om det hjälper att ta kontakt med lokala politiker för att påvisa brister. Förmodligen har kommunpolitikerna oförmåga att sätta sig in i hur illa det kan vara på demensboenden.

Staten satsar ju även pengar till äldreomsorgen, men hur används pengarna?

Min slutsats är att det ofta blir mer betoning på sorg än äldreomsorg.

Det vore intressant om riksdagspolitikerna vågade debattera dessa stora brister i äldreomsorgen innan valet i höst. Staten satsar ju även pengar till äldreomsorgen, men hur används pengarna?

Christina Börjesson

Annons

Annons

Till toppen av sidan