Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Viktigt tänka till inför valet

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Den 11 september är det val till riksdag, kommun och region. Regionvalet är mycket viktigt eftersom Regionen har ansvar för att vård och samhällsservice ska fungera. Vi har sett hur Region Dalarna har använt våra skattepengar och vi kan inte vara nöjda. Åren med pandemi har visat hur utmattad vårdpersonalen blivit, hur underbemannad vården är och att det fattas resurser. Om detta har det talats mycket i tidningar och andra media. I Sverige har vi färre vårdplatser än våra grannländer och de flesta europeiska länder.

Annons

Annons

Men de styrande i Region Dalarna, Ulf Berg (M), Sofia Jarl (C), Birgitta Sacredeus (KD) med flera är nöjda med att låta statliga pandemi-bidraget bli en rejäl vinst.

Bra vård endast för de rika! Är det så vi vill ha det?

Det skulle inte satsas på mer personal och bättre arbetsmiljö, däremot fortsatt utförsäljning och privata aktörer. Så vi kan vänta oss att fler läkare, sjuksköterskor och barnmorskor slutar och går över till bemanningsföretag, och vårt gemensamt uppbyggda vårdsystem urholkas alltmer. Och snart finns vård bara för dem som har råd med privata försäkringar. Bra vård endast för de rika! Är det så vi vill ha det? Viktigt att tänka till innan vi väljer röstsedel.

Ebba Sundberg

Annons

Annons

Till toppen av sidan