Annons

Annons

Annons

Annons

Leksand

Debatt
"Klantmäteriet" och skandalen i Leksand

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Att sedan Leksands kommun bidrar till att det kommer att bli fler större kalhyggen och minskad biologisk mångfald i hela västra Leksand, är inget annat än en miljöskandal! Foto: arkiv

Annons

Om det fanns ett årligt pris i Dalarna som skulle ges till sämsta myndighetsutövning, så skulle detta pris de tio senaste åren ha tillfallit Lantmäteriet i Dalarna- varje år!

Trots att den gigantiska omarronderingsprocessen i Leksand drog igång år 2013, så är den nu 2022 ännu inte helt avslutad, kanske år 2023?

Processen har, med rätta, överklagats ett flertal gånger, och Lantmäteriet fick skjuta upp processen ett år på grund av att man själv klantat sig (Klantmäteriet) och ”glömt” ta hänsyn till nyckelbiotoper.

Annons

Annons

Att sedan Leksands kommun, som har en egen kommunekolog anställd (till vilken nytta?), bidrar till att det kommer att bli fler större kalhyggen och minskad biologisk mångfald i hela det gigantiska området i västra Leksand, är inget annat än en miljöskandal!

Dessutom har en massa markägare blivit helt överkörda i processen

Dessutom har en massa markägare blivit helt överkörda i processen, utan att ha någon som helst chans att få rätt i sina önskemål och överklaganden.

Ofattbart är också att media totalt missat att rapportera om den pågående och utdragna omarronderingen, som varit förödande för så många under så lång tid.

Grattis till priset för tionde året, Klantmäteriet.

Svikna små skogsägare

Annons

Annons

Till toppen av sidan