Annons

Annons

Annons

Annons

Långshyttan

Insändare
Nu är väl måttet rågat...

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Den summa som det ska kosta att bygga om Ekorrens kök lär väl vara försumbar mot att bygga om på Jonsboskolan" skriver insändarskribenten. På bild: förskolan Ekorren i Långshyttan.

Bild: Ann-Louise Ebberstein

Annons

Läser i tidningen att förskolan Ekorren i Långshyttan får maten från Vasaskolan, det är för dyrt att bygga om köket. Ordförande i bildningsnämnden säger i tidningen att det är bästa lösningen just nu, vi måste se till helheten.

Helheten är vad jag kan utläsa, att man kommer att flytta Ekorren och Fjärilen samt köket in i stora byggnaden. Där ska all verksamhet samlas.

Annons

Varför kan man inte vara ärlig och tala om för vårdnadshavare, barn och personal vad man har för planer?

Annons

Har läst paragraf 54 i Bildningsnämndens protokoll och där står det att lokalstrateg och byggprojektchef redogör för samlokalisering av förskola, grundskola, fritidshem samt kök och matsal i huvudbyggnaden. Den utredningen är väl beställd av någon anledning. Konsekvenserna av det är väl att all mat kommer att tas från Vasaköket.

Varför kan man inte vara ärlig och tala om för vårdnadshavare, barn och personal vad man har för planer?

Är det vettigt att ha all verksamhet i samlad i ett hus? Ska de små barnen blandas med de större? Vad ska man göra med de byggnader som blir tomma? Har det gjorts någon konsekvensanalys av en eventuell flytt?

Har vårdnadshavare och personal fått tycka något, eller är det bara att gilla läget?

Den summa som det ska kosta att bygga om Ekorrens kök lär väl vara försumbar mot att bygga om på Jonsboskolan. Miljön för våra små barn är väl värd mycket mer. Är rädd att det är bara början på nedrustning av " Den vackra pärlan med stora utvecklingsmöjligheter".

Orolig och förbannad

Annons

Annons

Till toppen av sidan