Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Sitt inte som prinsessan på ärten

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Agera för dig själv, din nästa och vår framtid - genom att bli vegan.

Bild: Annika Kumlin

Annons

Var inte som prinsessan på ärten - bli vegan och ät den!

Det finns 9000 olika sorters gräs i världen, många tror att det är vad veganer äter och helt fel ute är man inte, då havre, majs och ris härstammar från gräs, så vi äter väldigt allsidigt, men inte alltid grönt!

Det finns cirka 400.000 blombärande växtarter i världen, många tror att med sju sorters blommor under kudden på midsommarnatten, kan man spå in i framtiden, att i drömmen se hur personen man ska gifta sig med ser ut, men hur kopplar man kudden till Tinder, ska man ens gå till sängs på midsommar eller kanske bara ligga i gräset och söka svaren om en bättre framtid i stjärnorna?

Annons

Annons

Med andra ord, ät ärtan och dröm inte bara om en ljusnande framtid, var med och skapa den!

Om du inte vill vara lik prinsessan på ärten och bara ojar dig över sakernas tillstånd, res dig ur gräset, lämna blommorna till bina, agera för dig själv, din nästa och vår framtid.

Att leva som vegan är det bästa du kan göra för vårt klimat och din sinnesfrid, ditt beslut leder också till att färre djur slipper sitta inspärrade, plågas och dödas i djurindustrins mardröm, som inte upphör förrän vi stoppar den!

Se möjligheterna på individnivå, ställ om, lev som vegan och bli aktiv för förbättring!

Sittande bland blommorna i gröngräset kan en i midsommarfröjd botanisera bland senapsinlagd tofu, göttbullar på ärtor, "lax" på gravade morötter eller grilla burgare på svamp och mycket annat - med svensk ekologisk färskpotatis till, såklart. Med andra ord, ät ärtan och dröm inte bara om en ljusnande framtid, var med och skapa den!

Anette Ingelsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan