Annons

Annons

Annons

Annons

krönikaRasmus Paludan i Dalarna

Göran Greider
Strunta i koranbrännaren!

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Nej tack till sådana här scener.

Bild: Henrik Montgomery/TT

Annons

Jaha, Rasmus Paludan har ansökt om demonstrationstillstånd i Falun och Borlänge den 23 juli. Han tänker förstås bränna några exemplar av Koranen. I påskas ledde det till svårartade kravaller i flera svenska städer. Poliser anfölls med stenar, bilar sattes i brand. Nyligen har flera män som deltog i de så kallade påskupploppen döms till hårda straff och troligen utvisning.

Annons

Förmodligen får han sina tillstånd. Det konstaterar polisen i Bergslagen. Jag tycker ändå det är märkligt. I såväl Tyskland som Frankrike tillåts denne högerextremist inte bedriva sina aktioner, men i Sverige går det bra - trots att risken är stor för svåra kravaller och störande av allmän ordning. Yttrandefrihetsfundamentalismen är stark i Sverige, särskilt bland liberaler.

Annons

Och visst: vi ska givetvis ha en så stark yttrandefrihet som möjligt. Men vi har också en ordningslag.

Hursomhelst: Om eller kanske snarare när Paludin kommer till Dalarna i juli, uppmanar jag folk att strunta i denne sorglige dansk. Låt honom stå där i sin ensamhet! Om en fanclub till honom dyker upp så lär den inte vara stor. Han är ute efter kravaller och upplopp. Det är det han vill ha.

Ge honom inte det! Denne antimuslim förgiftar bara samhällsklimatet.

Annons

Annons

Till toppen av sidan