Annons

Annons

Annons

Annons

Svärdsjö

Läsartext
Svärdsjö Spelmanslag firade 70 år med konsert i kyrkan

Text: 

Detta är en läsartext.

Svärdsjö spelmanslag. Foto: Walters Börje Edenius

Annons

Svärdsjö spelmanslag höll sin 70-års konsert med 0246-låtar i Svärdsjö kyrka. Kyrkvärden Annica Stahre Östberg hälsade alla välkomna och speciellt spelmanslaget.

En spännande inledning gjorde musikerna genom att komma in från olika håll och stämma sina instrument med diverse ackordsfrämmande toner innan Åke Wänn startade upp alla med Slunk Hans gånglåt från Bingsjö.

Annons

Mellan låtarna tog ordföranden för laget Mats Rönnblad alias Klubb-Mats, till orda och svingade sin klubba i skranket efter att ha gjort sina komiska beslut med den cirka 150 personer stora åhörarskaran. Åke Wänn berättade om laget och de olika ledarna Gösta Hörnell, Ulf Engström och Åke själv som är den tredje. Nestorn i laget, Tore Östberg, har varit med sedan 1953.

Annons

Siri Hansson sjöng Ett spelmansminne av Folk Hedman. Sara Wänn med sin klingande sopranröst sjöng en visa till komp av Åke på piano och Tjäder Thomas på bas.

Publikens gensvar lät inte vänta på sig när laget sjöng och spelade Far damp i sjön. Annica Stahre Östberg höll en andakt och en sommarpsalm sjöngs. Efter Klubb Mats gånglåt blev det avtackning med blommor och applåder innan de blev deras signaturmelodi Hôpp Jässbôd. Vaktmästare var Johan Nyling och kantor Walters Börje.

Ordförande Mats "Klubb-Mats" Rönnblad. Foto: Walters Börje Edenius

Annons

Annons

Till toppen av sidan