AnnonsZcooly

Så använder läraren Zcooly i undervisningen "Riktigt bra digitalt hjälpmedel"

Läraren Anna Lundell har använt sig av matteappen Zcooly i sju år för att göra lärandet i klassrummet enklare – och framförallt roligare. Hon tycker att lärande lek i skolan är ett av de viktigaste verktygen som vi har idag.

– Om barnen känner en glädje kring en uppgift blir de nyfikna och vill lära sig mer, säger hon.

Läraren Anna Lundell använder Zcooly både i sitt arbete och hemma med sina barn.

Zcooly grundades 2012 i Skövde och består av pedagoger, utvecklare, kommunikatörer och grafiker som brinner för roligt lärande. Det var även vid samma tidpunkt som lärarstudenten Anna Lundell först kom i kontakt med det innovativa spelbolaget.

– Jag hade en kompis som praktiktiserade på Zcooly. Hon visade mig ett av deras första spel. Jag tyckte att det var spännande och när jag tog examen började jag att använda matteappen i min undervisning, säger hon.

Sedan Zcooly lanserade sitt första spel på marknaden för tio år sedan har de hjälp tusentals barn i åldrarna 5 till 12 år att lära sig, och förstå matematik. Det som alla spel har gemensamt är att barnen får spel och lärande i ett. Målet är att utveckla utbudet med fler läroämnen.

Testa Zcooly helt gratis – ända till Halloween! Se erbjudandet och börja spela här

Zcooly är ett riktigt bra digitalt hjälpmedel. Barn lär sig genom lek och allt som de tycker är roligt vill de göra mer av.

– Jag hade en elev som var väldigt osäker. Varje gång hon hade löst ett mattetal räckte hon upp handen för att få det rättat. Det innebar att hon fick vänta på mig samtidigt som jag fick mindre tid över till de andra eleverna. Jag satte henne framför Zcooly och då slutade hon att räcka upp handen efter varje tal, säger hon.

Anna Lundells döttrar använder Zcooly regelbundet.

Gör skärmtiden meningsfull för ditt barn – testa Zcooly gratis fram till Halloween

Anna Lundell berättar med glädje i rösten hur hennes elev sakta, men säkert byggde upp sitt självförtroende med hjälp av Zcooly. Matteappen rättar nämligen alla tal automatiskt. Istället för att bara räkna fem mattetal per lektion hann hon med 15 till 20 tal.

– Zcooly är ett riktigt bra digitalt hjälpmedel. Barn lär sig genom lek och allt som de tycker är roligt vill de göra mer av. Det är därför lärande lek är så viktigt. Jag är också förälder och vi pratar om skärmtid hemma hela tiden. Jag tycker att det är bättre att de gör något vettigt på paddan och lär sig något, säger hon.

Anna Lundell kommer att fortsätta att använda Zcooly i sin undervisning. Hennes döttrar som är tre och sex år använder också matteappen regelbundet.

– Barn är glädje- och luststyrda med fokus på belöning. Varje gång de löser en uppgift i matteappen får de en belöning. De tycker att det är jättekul att samla pengar och diamanter. Zcooly gör även mitt arbete som lärare mycket enklare – och ger mig mer tid över till eleverna, säger Anna Lundell.

Prova spelet helt gratis du också! Se erbjudandet här

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Dala-Demokratens redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan