Annons

Annons

Annons

Annons

Hedemora

Insändare
Styrande majoriteten i Hedemora med Pinocchionäsor

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Det var en gång", så börjar de flesta sagor. Sagan om Pinocchios långa näsa av Carlo Colladi, handlar om Trädockan Pinocchios som vill bli människa och som får längre näsa varje gång han ljuger.

Under de senaste sju åren har Hedemora kommuns styrande majoritet beslutat om och genomfört investeringar som uppgår till 94,2 miljoner kronor. Av denna summa har 94,2 procent gått till centrum och 5,8 procent till resterande delar av kommunen.

Annons

Annons

"Att hälften av den skattebetalande befolkningen bor utanför Hedemora centrum verkar inte gått upp för dessa politiker", skriver insändarskribenten.

Bild: Ann-Louise Ebberstein, Arkivbild

Det verkar som att den styrande majoriteten tror att hela kommunens befolkning bor innanför rondellerna i Hedemora. Att hälften av den skattebetalande befolkningen bor utanför centrum verkar inte gått upp för dessa politiker. Antingen är majoriteten glömsk, okunnig, eller i värsta fall anser man att några investeringar utanför centrum inte är nödvändiga eller att den halva av befolkningen som inte bor i centrum är värda att lägga några pengar på.

Allan Mattsson, Kommunlistan Hedemora.

Bild: Ann-Louise Ebberstein

På en direkt fråga från mig på Kommunfullmäktiges möte i juni till Centerns kommunalråd Lillemor Gunnarsson, om hon ansåg att Centerpartiet var ett landsbygdsparti, så svarade hon Ja. Det enda landsbygdspartiet dristade hon sig att säga och på detta fick hon mumlande bifall från centergruppen.

Att 94 procent av alla investeringar under åren 2017 till 2022 (utfall) och 2023 (förslag) går till centralorten, skall vara att betrakta som landsbygdspolitik tillhör Centerpartiets försök att lyfta sig själv i håret, en politisk kullerbytta i den högre skolan.

Annons

Så kära centerpartister i Hedemora, nästa gång ni offentligt hävdar att ni är ett landsbygdsparti och därtill, som er främste företrädare sa, det enda landsbygdspartiet, kolla då noga i spegeln så skall ni se att näsan likt Pinocchio nog växt en del sedan föregående dags titt i spegeln.

Allan Mattsson, Kommunlistan

Annons

Annons

Till toppen av sidan