Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Insändare
Större klyftor med högern

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

M och KD retar sig på Socialdemokraterna och upprepar gång på gång att dom måste bytas ut. Det märkliga är att det är just M och KD som gemensamt knåpat ihop den budget som S tvingas styra med, eftersom mer än hälften av riksdagsledamöterna 2018 föredrog den framför vänstersidans.

Efter valet 2014 (när Reinfeldt röstades bort) fick S ta över en tömd statskassa efter 8 år med Alliansens huvudlösa affärer och slöseri med våra skattepengar som i huvudsak gått till skattesänkningar, mest till dem med högsta inkomsterna.

Annons

Annons

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD) och Moderaternas partiledare Ulf Kristersson (M).

Det blev ett hårt jobb för att rädda så mycket som möjligt av vår gemensamma välfärd. Med allt detta i åtanke kan man fundera på vad som är fel i samhället eftersom de nu vill byta ut S-regeringen.

Anser högerpartierna att vi ska ha större klyftor och därmed högre kriminalitet i vårt land? Nej, det kan inte vara ett parti till höger som vi ska lägga vår röst på. M och KD behöver helt visst granskas noga vad gäller deras tankar om hur samhällets resurser ska användas för att komma tillrätta med ekonomiska klyftor, psykisk ohälsa, brottslighet, rovdrift på naturen med mera. Detta är viktigt att få veta innan valet den 11 september.

Ebba Sundberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan