Annons

Annons

Annons

Falun

Insändare
Vi har verktygen för utbildning och anställning

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det här kanske kan uppfattas som lite provokativ men Falu kommun har precis de verktyg som krävs för att få utbildning, praktik eller en anställning.

Falu kommun har vi under nuvarande mandatperiod arbetat med vår auktoriserade vuxenutbildning. Den ger oss möjlighet, att tillsammans med våra utbildare, erbjuda olika former av kurser och utbildningar som ger de färdigheter som krävs för att komma vidare till utbildning, praktik eller anställning.

Annons

Annons

Anders Lindh, Kommunalråd, Moderaterna i Falun.

Bild: Privat

En stor utmaning ligger i att få möjlighet att tillämpa sina teoretiska kunskaper med praktik. För detta har vi i Falu kommun något som heter jobbspår, där du just får blanda dina teoretiska kunskaper med praktik hos en arbetsgivare. Arbetet med jobbspår har varit mycket framgångsrikt.

Dels får personer med försörjningsstöd utbildning, praktik och möjlighet till anställning samtidigt hjälper det företag och organisationer att hitta personal.

De jobbspår som drivits hittills har varit inriktade mot omvårdnad, industri och lagerarbete och resulterat i att 60 procent av deltagarna fått en anställning.

"En stor utmaning ligger i att få möjlighet att tillämpa sina teoretiska kunskaper med praktik", skriver Anders Lindh för Moderaterna i Falun. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Det finns naturligtvis många orsaker till att människor lever på försörjningsstöd och det är vi medvetna om. En stor utmaning kan vara att skapa de rutiner som krävs för att studera, praktisera på en arbetsplats eller faktiskt ta en anställning. En annan utmaning kan röra sig om olika former av sjukskrivningar som gjort att personen nu har försörjningsstöd.

Annons

Vi Moderater i Falun kommer alltid driva frågan om att så många falubor som möjligt skall komma vidare till utbildning eller arbete. Det är bra både för individen, kommunen och våra arbetsgivare.

Anders Lindh, Kommunalråd, Moderaterna i Falun

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan