Annons

Annons

Annons

Annons

Galgberget-Tallen

Läsartext
Seniorgolfare är suveräna lagspelare!

Detta är en läsartext.

Onsdagsgolfen för Samuelsdals pensionärer spelades denna gång, den 10 augusti, på banans långa hål 1-9 med idealresultatet 36 slag. Av de nio lagen med 4-5 spelare i varje lyckades åtta av dem komma i mål på 31-36 slag. Imponerande med tanke på att det spelades en Texas-scramble med krav på minst ett utslag från varje spelare i varje lag.

I den individuella tävlingen ”Närmast hål 9 på utslaget” segrade Eva Andersson i damklassen med 7,45 m kvar till hålet och Mats Neubauer med 1,72 m. Foto: privat

Annons

Annons

Bäst av alla lag var det enda som hade fått förmånen att ha en femte spelare i gänget, detta då antalet anmälda var 37. Fyra av lagmedlemmarna har ett hcp på 29-36 och en 22. Men gott lagspel, ett extra slag i alla lägen och lite flyt med puttarna gör att resultatet kan bli utmärkt.

Segrarlaget bestod av Kerstin Gilén-Löfblad, Mona Lundberg, Inger Åberg, Bengt Modig och Lars-Erik Måg.

Segrarlaget bestod av Kerstin Gilén-Löfblad, Mona Lundberg, Inger Åberg, Bengt Modig och Lars-Erik Måg. Foto: privat

På andra plats kom Sven Olsson, Ulla Hjalmarsson, Carina Perjons Lundberg och Jan Jansson med 32 slag och på tredje plats Mats Neubauer, Gun-Britt Åman, Kent Malmström och Kerstin Älegård på 33 slag.

Av övriga lag hade två stycken 34 slag, två hade 35 slag, ett 36 och ett lag 37 slag. Utmärkta resultat rakt igenom!

I den individuella tävlingen ”Närmast hål 9 på utslaget” segrade Eva Andersson i damklassen med 7,45 m kvar till hålet och Mats Neubauer med 1,72 m kvar. Båda belönades med presentkort liksom medlemmarna i de tre bästa lagen.

Seniorgolfen fortsätter nästa onsdag 09.00 och pågår till slutet av september.

Insänt av Sven Olsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan