Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Upplevelse - ett mångtydigt begrepp

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Den här insändaren skriver jag angående Annika Rullgårds artikel i DD den 8 augusti, samt Björn F Janssons artikel den 15 augusti.

Upplevelse är ett mångtydigt begrepp. Någons verkliga erfarenhet av en situation ska inte förväxlas med ”upplevelse”. Verkligheten kan vara att någon som skulle ha haft mat - inte fick det och därför anmäler felet. Om den som försummat att servera maten beskriver händelsen som ”upplevelse” är det förstås sant att det var en otrevlig sådan för anmälaren, men också ett ifrågasättande av sanningen att ingen mat blev serverad. Det innebär underförstått att anklaga anmälaren för lögn och det är en förolämpning ovanpå olägenheten att ha fått vara hungrig.

Annons

Annons

DD den 15 augusti 2022.

DD den 8 augusti 2022.

Den som handlägger klagomål ska absolut inte använda ordet upplevelse så länge en felsituation inte är klarlagd och det möjligen kan ha betydelsen att den kan ha uppfattats på olika sätt. Om det visar sig att det är förhållandet kan upplevelse möjligen användas, men med försiktighet.

Björns kommentarer rörande kurser kan kompletteras med att det förefaller, som att kurs i språkförståelse och språkanvändning skulle vara önskvärd. Jag vill inte tro att vårdslöst språk är rekommenderat av ledningen utan tror att det är en dålig handläggarvana.

Stig Eklöf

Annons

Annons

Till toppen av sidan