Annons

Annons

Annons

Falu centrum

Debatt
Nej Ann Linde - vi behöver inga kärnvapen

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Replik till "Målet är en värld fri från kärnvapen", skriven av utrikesminister Ann Linde i DD den 22 augusti.

Bästa Utrikesminister Ann Linde!

"Vill och vill, din vilja växer i skogen!" var ett uttryck jag lärde mig som barn. Att vara emot utplacering av kärnvapen i Sverige tas förmodligen på lika stort allvar inom Nato som det gjort i fallet Danmark och Norge. Du avstod att skriva "i fredstid", de är befriade från kärnvapen så länge det är fred i området.

Annons

Annons

Jag väljer att läsa mellan raderna och ser Magdalena Anderssons ord, som du citerade, att "vara emot" till intet förpliktigande!

DD den 22 augusti.

Utan att ge svenska folket möjlighet till reflektion, kunskapsinhämtande och debatt öppnar ni dörren för kärnvapen, legitimerar dem som avskräckning och kringgår icke-spridningsavtalet genom att ge andra Natoländer möjlighet att placera sina vapen på vårt territorium. Skrev du inte såhär till Jens Stoltenberg, Natos generalsekreterare, den 5 juli i år (översatt från engelska):

"Sverige accepterar Natos inställning till säkerhet och försvar, vilket inkluderar den avgörande roll som kärnvapen spelar och har för avsikt att delta fullt ut i Natos militära struktur och kollektiva försvar, samt är berett att sätta in styrkor och förmågor för alliansens uppdrag"?

Vi måste tala klarspråk när det gäller kärnvapen. Hur menar du? Vi svenskar ska alltså tacka ja till kärnvapen? Hur ska vi då kunna vara aktiva i kampen för ett avskaffande? Era ord blir bara floskler.

Nej, Ann Linde, vi vet att det är många i riksdagen som omfamnar det du skrev till Jens Stoltenberg. Men vi, ert folk, vill ha en framtid för våra barn och barnbarn och de behöver inga kärnvapen. De behöver en regering och riksdag som vågar fred, dialog och nedrustning av alla massförstörelsevapen!

Fredliga hälsningar

Annica Ericson

ordförande i Falu FN-förening

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan