Annons

Annons

Annons

Annons

Göran Greider

ledare socialdemokratisk

Göran Greider
Håll Centern utanför!

Text: 

Detta är en opinionstext.Tidningens hållning är oberoende socialdemokratisk.

Ska Annie Lööf sitta i regering med Magdalena Andersson efter valet? Man får onekligen känslan av att s-ledningen hoppas på det, särskilt sen Lööf deklarerat att hon kan tänka sig att göra det.

Jag fruktar att en sådan koalition sänker socialdemokratin. Centern står för en mycket nyliberal ekonomisk politik - skattesänkningar, privatiseringar och ett närmast fanatiskt försvar av marknadsskolans stora koncerner som lever på skattepengar och segregerar samhället. En s-regering där Centern ingår får nog betraktas som en garanti för att sänka tilltron till socialdemokratin.

Annons

Annons

Aldrig hör man någon ledande socialdemokrat rikta kritik mot de rent nyliberala dragen hos Centerpartiet.

Lööf och Andersson. Foto: TT.

Det minst dåliga vore naturligtvis en renodlad s-regering som förhandlar med Centern, Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Ett samregerande med Centern skulle göra en regering väldigt skakig när i synnerhet Vänsterpartiet skulle mobbas ut, trots att Vänsterpartiet måste ingå i ett regeringsunderlag.

Aldrig hör man någon ledande socialdemokrat rikta kritik mot de rent nyliberala dragen hos Centerpartiet. Det är faktiskt absurt. Jo, SSU vill att Centern ska hållas utanför en s-regering, just på grund av partiets nyliberala politik.

Annons

Annons

Till toppen av sidan