Annons

Annons

Annons

Annons

Borlänge

Läsartext
Gösta Jansson pratade om musik och kändisar i Borlänge

Detta är en läsartext.

Torsdag den 15 september träffades ett 50 tal medlemmar från HjärtLung Borlänge på Kulturhuset Svanen för en gemensam eftermiddag med underhållning och fika. Mötet inleddes med att ordförande Kaare Andersson hälsade alla hjärtligt välkomna och gladdes åt alla som kommit.

Mohammad Malik från ABF Borlänge-Nedansiljan var inbjuden att berätta om ABF och dess tillkomst och om den verksamhet som bedrivs idag.

Annons

Annons

Information från ABF samt besök av Gösta Jansson (bilden) som berättade om Borlänges populärmusik, när HjärtLung Borlänge hade medlemsmöte. Foto: privat

HjärtLung ordnar, utöver de månatliga träffarna, program och utflykter för sina medlemmar och närmast står en utflykt till Romme Travbana med besök på stallbacken och gemensam lunch.

Dagens gäst, Gösta Jansson, berättade om ”Populärmusik i Borlänge” från tiden 40-talet och framåt. Musiker från Borlänge som omnämndes var Putte Wickman med sin klarinett och schlagern ”I Stora Tuna” och Lilly Berglund, uppväxt i Kvarnsveden, som sjöng schlagers på 50- och 60-talet.

Ett smakprov; ”Vita syrener” spelades på en gammal grammofonskiva. Gösta berättade vidare om Folkets Park som kom till under denna tid och som kom att heta Stureparken.

Gösta, som hade ett outtömligt ”batteri” av bilder, berättade med inlevelse om alla kändisar och popgrupper som gästat Borlänge.

Ja, mycket fick vi oss till livs denna eftermiddag om ”Populärmusik i Borlänge” medan regnet strilade ner utanför.

Text: Elisabeth Munther

Annons

Annons

Till toppen av sidan