Annons

Annons

Annons

Insändare
Djuren har inget val - men det har vi varje dag!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vid ett val mellan Djuren har inget val- men det har vi, varje dag!

Vid ett val mellan ja - eller nej till djurplågeri, skulle det inte bli en rysare som i riksdagsvalet. Majoriteten skulle rösta nej! Ändå väljer 98 procent av befolkningen att stödja djurindustrin. Hur går det ihop?

I stort sett dagligen rapporterar veterinärer från slakterierna i Sverige om hur djuren behandlas när de kommer för att dödas. Det är djur som kommer från ägg- mjölk- och köttgårdarna. Dokumentation har gjorts av myndigheter och föreningar i åratal, men när bilderna visas för allmänheten med uppmaningen att man bör bli vegan och att man bör skriva på för att "stoppa slakten" och i EU; "End the slaughter age", då anses vi vara extrema.

Annons

Annons

"Djuren har inget val, men det har vi, så om du emot djurplågeri, bör du följa din moraliska valkompass och leva som vegan" skriver insändarskribenten. Foto: TT

Vi anses vara extrema för att vi vill att man respekterar alla individer, oavsett utseende och härkomst.

Om du emot djurplågeri, bör du följa din moraliska valkompass och leva som vegan

Många kallar bilderna från svensk djurindustri för "fake news", fast vi alla vet att inget humant sker på ett slakteri.

Du kan göra ditt för ett levande hav, genom att äta vegansk kaviar. På så vis slipper miljontals fiskar dödas.

Ditt dagliga val kan vara att inte se hönan som en äggmaskin, utan istället steka och krydda tofu. På så vis har du valt att respektera en oliktänkande.

Om du är för samtycke, röstar du för kons rätt till sin kropp genom att inte betala för påtvingad dräktighet och väljer att stödja svensk produktion av havredryck. Och genom att använda rökarom på bönorna, väljer du att inte se grisens kropp som en ägodel och skona denne från gaskammaren.

Djuren har inget val, men det har vi, så om du emot djurplågeri, bör du följa din moraliska valkompass och leva som vegan.

Anette Ingelsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan