Annons

Annons

Annons

Byggboomen i Älvdalens fjällvärld

EU-pengar finansierar nya Skidbussen i Idrefjällen: ”Inte bara skidåkarnas buss”

EU tankar in 2,5 miljoner kronor i den nya Skidbussen som - på försök - ska pendla mellan Grövelsjön, Idre Himmelfjäll, Idre Fjäll och Fjätervålen denna vinter och även nästa. Också Älvdalens kommun har bidragit med pengar i form av en deltidstjänst i projektet:

– Bussen är till för alla och är gratis, du behöver inte lösa något liftkort för att få åka med, säger Lars Ericson, vd för Destinationsutvecklingsbolaget Idre AB, DIAB.

Text

Redan 2014 - innan Idre Himmelfjäll fanns som fjälldestination - gick det på försök en skidbuss mellan Fjätervålen och Idre Fjäll men projektet lades ned. Nu startar Destinationsutveckling Idre, DIAB, i samarbete med Älvdalens kommun ett nytt försök på två år med en skidbuss i Idrefjällen.  Projektet finansieras med i huvudsak EU-pengar. Foto: Nisse Schmidt/ Arkivbild

Annons

Ett år "försenat" avgår första turen med den nya Skidbussen nu dagen före julafton. I en artikel förra hösten i Mora tidning berättade Torbjörn Wallin, vd på Idre Himmelfjäll, att en skidbuss skulle starta upp redan till den kommande vintern. Men så blev det alltså inte.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan