Annons

Annons

Annons

Lima

Martin lever sin musikerdröm - över hela världen

Nu för tiden finns hans hem i centrala Paris. I över tio år innan dess fanns det i London, men antalet dagar han vistas i sin lägenhet per år, är betydligt färre än de han tillbringar på resande fot.

I resväskan finns hans fioler, som tillsammans med honom själv ständigt vistas i den klassiska musikens finrum, i sällskap av minst sagt meriterade symfoniorkestrar och världsartister. Möt Limasonen Martin Lissola.

Text

Klassisk musik handlar mycket om teknik och att spela rätt. Man övar väldigt mycket och att spela fel blir en stor grej. ”Inom popmusiken och folkmusiken är man mer fri. Jag gillar att jag kunna kombinera en massa olika spelstilar - därför är jag frilansmusiker”, säger Martin Lissola.

Bild: Jenny Eriksson

Annons

"Sorry, hann inte svara - jag sprang mot ett tåg". Så lyder sms-svaret, när tidningen söker kontakt med violinisten från Västerdalarna. Han har ständigt något på gång, men lyckligtvis är han vid tillfället för telefonsamtalet på väg hem till Västerdalarna (vilket endast händer ett par, tre gånger om året), så vi kan stämma träff.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på dalademokraten.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan