Annons

Annons

Annons

Valet i norra Dalarna 2022

Här är nya styret i Älvdalen - kommunalrådet Peter Egardt (S): ”Jag tar ett år i taget”

Handskakningar och lyckönskningar på måndagens kommunfullmäktige när Kjell Tenn (C) tackade för sig som kommunalråd och välkomnade Peter Egardt (S) tillbaka i rollen. Samarbetet med Centerpartiet fortsätter nu med Maria Eriksson som förste vice ordförande i kommunstyrelsen. Och det är kärva - men också hoppfulla - tider som väntar det nya politiska styret i Älvdalen:

– Det ser kärvt ut framöver men manegen har krattats rätt bra de senaste åren så vi behöver inte känna panik, fastslog Peter Egardt från talarstolen inne på Älvdalens biograf.

Text

Munter stämning mellan Peter Egardt (S) och Kjell Tenn (C) när de lyckönskade varandra till deras nya roller. Egardt som kommunalråd och Tenn som ordförande i kommunfullmäktige efter avgående Stig Olsson (S) som avtackades av Kjell Tenn med blommor under kvällen. Men orosmolnen var också på plats, som rapporter om att ungdomar i Älvdalen mår dåligt. Och några handskakningar blev det inte från oppositionen när majoriteten klubbade igenom en höjning av VA-taxorna i kommunen med 15 procent.

Bild: Eva Kallersand

Annons

Läs också: Peter Egardt (S) blir nytt kommunalråd i Älvdalen: ”Större än att bli statsminister”

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan