Annons

Annons

Annons

Malung

Läsartext
PRO-kockarna bjöd på höstlunch

Detta är en läsartext.

Höstvintern slaskar på, det är grått och trist men ljuspunkten är PRO-kockarna som bjuder till höstlunch på Folkets Park Orrskogen. Friskvårdsansvarig Morgan Haga hälsade välkommen till 130 hungriga PRO:are samt musikgruppen Durspelarna.

PRO-kockarna från vänster: Folke Emilsson, Curt Matsson, Morgan Haga, Per Hampus, Bert-Ove Johansson, Per-Olof Persson, Anders Niss och Frits Halvarsson. Foto: privat

Annons

Annons

Vi samlades till trevlig musik och vackert dukade bord med vita dukar, rosa servetter och glas på fot. Varje vecka samlar cirkelledare Per Hampus åtta mogna män för att i en ABF-cirkel lära sig mer av konsten att laga god mat. Hampus motto är att det är viktigt att kunna laga sin egen mat samt att använda bra råvaror.

Jargongen att det är bra att kunna koka ägg och värma korv är för länge sedan borta

Jargongen att det är bra att kunna koka ägg och värma korv är för länge sedan borta. Kursdeltagarna har högre ambitioner med sitt lärande om kokkonsten. En deltagare anser att det är viktigt att kunna laga sin egen mat. En annan anser att det är trevligt att kunna bjuda sin livskamrat på en egenhändigt komponerad måltid, en tredje lägger vikten på den sociala gemensamheten som man har i en lärande process. Ytterligare några tycker att höjdpunkten är att få visa sina PRO-kamrater vad man har lärt sig.

Den här hösten bjöds vi på en trerätters meny, först fick vi njuta av en Toast Skagen, sedan blev det Wallenbergare med rosépeppars, joläppelmos, rårörda lingon samt inlagd gurka. Måltiden kröntes av Pannacotta med hjortronsås och kaffe till efterrätt.

Uppskattningen till Per Hampus och hans lärjungar är stor och betyget närmar sig tre stjärnor i Michelinguiden, som inte bara anser att maten var god utan även trevligt upplagd och utmärkt serverad. Uppskattningen var även stor för Durspelarna som bjöd på en omväxlande gosam musik där flera tog tillfället i akt med att ta sig en svängom.

Insänt av Ann-Marie Pettersson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan