Annons

Annons

Annons

Malung

Läsartext
Sång och musik igen när PRO Malung hade höstmöte

Detta är en läsartext.

PRO Malungs höstmöte gjorde skäl för namnet, hösten var nämligen kvar den 17 november 2022. Ordförande Bengt Albertsson hälsade välkommen till sångkören och cirka 50 medlemmar.

PRO-kören framträdde för första gången sedan pandemin. Foto: Privat

Annons

Det var glädjande att åter få lyssna till vår sång- och musikgrupp som framträdde för första gången sedan pandemin lade sin grimma över våra verksamheter. Gruppen började med; Jag går ensam en kväll vid havet sedan följde Hem till norden.

Annons

Minnen kom när Sven Ingvars I Min gitarr framfördes och det blev allsång med Cornelis Vreeswijks I natt jag drömde. Tankarna gick till Ukrainas folk, att de må få fred. Dikten "Ett ljus i mitt fönster" framfördes, den var skriven av Ida Johansson, tonsatt av Ingvar Eriksson.

Kören ackompanjeras av Sverre Hansson och Ingvar Eriksson på dragspel, samt Dan Ingvarsson på gitarr. Gruppen avslutade med Farväl till sommaren av Lasse Berghagen.

Deltagarna tackade med en stor applåd.

Sedan avnjöts kaffe och hembakat, och det blev förväntan när det var lotteridragning.

Höstmötet har enligt stadgarna att föreslå verksamhet och budget för år 2023. Mötet godkände styrelsens förslag till verksamhet. Vår kassör Birgitta Olsson redogjorde för ekonomin, det är kämpigt för alla föreningar och vi går med lite förlust men vi klarar oss nog. Förslaget till vår föreningsavgift var 35 kronor, oförändrat som tidigare. Mötet gav sitt godkännande till styrelsens förslag.

Vår totala avgift till Riks-PRO och Distrikts- PRO och vår PRO- förening är 295 kronor per år. Ingen annan förening i kommunen får så många nya medlemmar som PRO, Birgitta berättade att vi fått 26 stycken nya medlemmar sedan förra höstmötet och är nu 498 medlemmar.

Annons

Bo Olsson informerade om att boule-gruppen nu har fått ny lokal genom kommunen i Malungs skyttehall. Vi spelar nu måndagar och torsdagar, för detta trevliga nöje så betalar vi 20 kronor varje gång.

Bengt tackade alla som var där och särskilt Sång och musikgruppen för deras framträdande.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan