Annons

Annons

Annons

Ludvika

Debatt
Öddö är en idealisk plats

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Många diskussioner om Ludvika kommuns fritids-och hälsoanläggning på Öddö utanför Strömstad förs ofta. Eller för att inte säga; närmast ständigt.

Ludvika kommuns fritids-och hälsoanläggning på Öddö diskuteras ofta.

Bild: Fredrika Hillervik, Arkivbild

Vad skall Ludvika kommun använda Öddö till? Om uttrycket tillåts; som en hälsobrunn?

Annons

Annons

Jag efterlyser en klart uttalad mål- och strategi för verksamheten, med inriktning utformning- och omfattning. Socialt relaterade mål med betoning på upplevelse, delaktighet, ansvar och trygghet - där verksamheten kan utvärderas.

Social- och utbildningsförvaltningen har alla möjligheter att använda anläggningen för att utveckla sin förebyggande verksamhet bland barn och ungdom, missbruksvården, samt rehabiliteringsverksamhet, och inte att förglömma för funktionshindrade. Ensamma mammor och pappor behöver avlastning.

Öddö är en idealisk plats för olika verksamheter. Foto: arkiv

Öddö är också en idealisk plats för företag när det anordnar kickoff för sin personal, utbildningsplats för politiker samt tröttkörd och utarbetad förvaltningspersonal, samt för pensionärer.

Politiker och tjänstemän bör ha ett tydligt uppdrag att skapa samarbete med föreningar och kommuner i nära anslutning till anläggningen. Verksamheten på ön bör i större utsträckning ske i samarbete med Grängesbergs Skollovskoloniförening.

Stig Johansson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan