Annons

Annons

Annons

Avesta

Insändare
Är det bara Google som Avesta bryr sig om?

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Läser i tidningen och blir förundrad över hur Avesta kommun slarvar bort arbetstillfällen i Avesta.

Kommundirektören skyller på Avesta Industristad, att de haft löpande kontakt med Haglöfs.

Varför var inte Avesta kommun involverad? Är det bara Google som Avesta kommun bryr sig om?

Debattören förundras över hur Avesta kommun kan slarva bort arbetstillfällen. Foto: arkiv

Annons

Annons

Nu har det styrande partiet möjlighet att förändra styrandet i det kommunala bolaget Avesta Industristad och byta ut styrelsen och tillsätta kompetenta personer i styrelsen. Flera i styrelsen verkar sitta där enbart för att dryga ut sin pension och ordföranden är en före detta metallombudman som enligt mig saknar affärskompetens. Till och med dagens metallombudsman ifrågasätter kommunens agerande och indirekt den gamla metalombudsmannen.

Avesta Industristad har tidigare byggt lokaler åt företagen i Avesta till exempel lagret i Jularbo åt Stora Enso. Det borde finnas mark i kommunen där kommunen kan bygga lagerlokaler åt företagen. Om inte måste Avesta kommun se till att ordna fram byggklar mark.

DD 18 november.

Den tillförordnade näringslivschefen är samma person som var tillförordnad vd i Avesta Industristad. Tillsammans med Avesta Industristads ordförande slarvade de bort Haglöfs.

Det bästa för kommunen är att byta ut den tillförordnande näringslivschefen innan flera arbetstillfällen försvinner från Avesta.

Avestabo

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan