Annons

Annons

Annons

Grangärde

Läsartext
Butiksnedläggning och vägfråga diskuterades på PRO:s höstmöte

Detta är en läsartext.

När PRO Grangärdebygden höll sitt höstmöte kom det något färre medlemmar är vanligt eftersom det var halt och moddigt efter det intensiva snöfallet. De tappra som kom fick ta del av hur styrelsen arbetar med aktuella frågor i bygden, dels om Gamla vägen i Grangärde och dels om nedläggningen av Coop i Nyhammar.

Efter kaffe och wienerbröd underhöll Hovkvartetten från Borlänge. En grupp skickliga musikanter med en stollig historieberättare. Foto: privat

Annons

Annons

Redan för ett år sedan påtalade föreningen riskerna med Gamla vägen i Grangärde. Nu har man till slut fått till ett möte där PRO och Grangärdebygdens intresseförening tillsammans har synat vägen med kommunen. Vägen är smal och kurvig, det är dålig sikt över en kulle med mera. Dagen efter översynen körde en buss av vägen i en av kurvorna.

Många äldre med rollatorer behöver gå längs vägen till affären. En del häckar är för stora och fastighetsägarna behöver uppmanas att klippa dem. Mötet resulterade i att kommunen nu skriver till Trafikverket som ansvarar för vägen.

På förmiddagen samma dag som medlemsmötet hade styrelsen mött företrädare för Ludvika kommun angående nedläggningen av Coop i Nyhammar. Där hade man diskuterat möjligheterna att få bistånd med inköp och apoteksservice genom hemtjänsten, möjligheten att starta en anhöriggrupp på biblioteksfilialen i Nyhammar, färdtjänst, flexbuss och andra lösningar liksom trygghetsfrågor och oron för att torget i Nyhammar blir helt öde. Aktiviteten i byn fortsätter och nästa allmänna möte hålls den 1 december.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan