Annons

Annons

Annons

Mora

Debatt
Vill inte ha skola på Strandenområdet i Mora

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Som väl bekant är, har den politiska majoriteten samt även Socialdemokraterna sedan flera år drivit frågan om en ny skola på strandområdet i Mora. Sakargumenten för detta projekt är såväl oklara som svaga och kostnaderna mycket stora och kommer med all sannolikhet öka ytterligare genom den galopperande inflationen. Utan tvivel är detta den enskilt största investering Mora kommun någonsin åtagit sig.

Annons

Annons

Vi i Sverigedemokraterna kommer att fortsätta arbeta för att stoppa denna galenskap och verka för att kommuninnevånarnas surt förvärvade skatteslantar används där de gör större nytta.

Bild: Mats Laggar, Arkivbild

Förankringen bland kommuninnevånarna får emellertid sägas var allt annat än god. De flesta partierna nämnde knappt skolbygget i sitt kampanjmaterial inför valet 2022 och det parti som mest intensivt drivit frågan, Centerpartiet, tappade kraftigt i valet, medan de partier som motsatte sig bygget ökade.

Vår önskan var att hålla en folkomröstning i frågan i samband med ordinarie val, men av någon anledning kom frågan upp på kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges bord först efter valet, trots att motionen lämnats in i god tid före valet.

Vi anser det rimligt, inte minst på grund av projektets storlek, att kommuninnevånarna får fälla avgörandet

På senaste sammanträdet röstades förslaget om att hålla en folkomröstning ner i kommunstyrelsen av såväl den styrande majoriteten som Socialdemokraterna och förslaget kommer med all sannolikhet gå samma öde till mötes på kommande kommunfullmäktige.

Vi i Sverigedemokraterna i Mora har av många skäl konsekvent motsatt oss skolbygget, bland annat på grund av valet av plats och de stora kostnaderna, kontra att renovera befintliga skolor. Och vi anser det rimligt, inte minst på grund av projektets storlek, att kommuninnevånarna får fälla avgörandet. Att övriga partier motsätter sig detta kan vi bara beklaga.

Annons

Annons

Vi i Sverigedemokraterna kommer dock att fortsätta arbeta för att stoppa denna galenskap och verka för att kommuninnevånarnas surt förvärvade skatteslantar används där de gör större nytta.

Pär Widegren (SD)

Ledamot, kommunstyrelsen 

Pär Dalkvist (SD)

Gruppledare, kommunfullmäktige

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan