Annons

Annons

Annons

Insändare
Vad gör omvärlden för kvinnorna?

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ett reportage från Afghanistan häromkvällen skapade invärtes tårar och även tårar som svämmar över. Hur kan världen se på när det råder som ett undantagstillstånd för kvinnorna och flickorna? De lever ju som i ett fängelse där endast männen räknas.

Vad gör omvärlden för att rädda flickor och kvinnor som i Afghanistan? Foto: TT

Annons

Annons

Flickor och kvinnor från Afghanistan borde få lämna landet under FN:s flagg! Ingen flicka eller kvinna kan ju ha ett bra liv där.

Att utvisa kvinnor till Afghanistan är under all kritik. Man kunde lika gärna stoppa in kvinnorna i ett fängelse, låsa och kasta bort nyckeln.

Att utvisa kvinnor till Afghanistan är under all kritik. Man kunde lika gärna stoppa in kvinnorna i ett fängelse, låsa och kasta bort nyckeln

I Iran är det kanske något lättare, tack vare att de har en intellektuell elit och män som kämpar för kvinnornas rättigheter. Men ändå dödas kvinnor bara av det enkla skälet att de vägrar täcka sig. Fria exiliranier måste göra sitt med demonstrationer och skrivelser. De måste försöka påverka regimerna.

Afghanistan är ett fängelse där kvinnor bränner sig själva för att slippa plågas. Jag måste, som svensk välmående kvinna, fråga mig: Vad gör omvärlden för att rädda flickor och kvinnor som i Afghanistan går som djur till slakt? Vad gör FN?

:-(

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan