Annons

Annons

Annons

Insändare
Tv-fenomen som vi helst hade sluppit i rutan

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

I tv-nyheterna sänds ibland sådant som föranleder en varning innan. "Vi vill varna känsliga tittare om att det här inslaget innehåller scener som kan uppfattas som obehagliga eller skrämmande".

Det är mycket bra att man gör så.

Men man borde också tänka på att en del människor lider av rädslor, speciellt kanske mot spindlar och ormar. Då är det också befogat med varning. En person som jag känner har sådan ormskräck att det är uteslutet att titta på naturprogram. Nyhetsprogrammen kan också vara riskabla, någon Sir Vääs kan dyka upp helt plötsligt. Alltså varningsbehov.

Thorild Jonsson har tips på hur du slipper höra fotbollskommentatorn- men vill fortsätta höra arenaljudet. Foto: TT

Annons

Själv skulle jag gärna välkomna informationen "Vi vill påpeka för personer som har lätt för att bli upprörda om att i det här inslaget intervjuas en försvarsadvokat".

Annons

Men just nu är det bara fotboll i tv. Då kan man se tatuerade miljonärer kasta sig jämrande i gräset. En liten stund senare reser dom sig och fortsätter med sina bakåtpassningar.

Det är stor publik på matcherna. De har kommit för att se sitt landslag vinna förstås. Men också för att uppleva stämningen och ljuden: Hejaramsor, nätets rassel, ljudet från utsparken och ribbträffen, domarpipan och mycket mer. Men dom tog inte med sig någon besserwisser som står bredvid och talar om vad dom ser. Men på den tv-sända matchen är det så. En göteborgare med mundiarré som pratar oavbrutet.

Men nu har jag kommit på ett knep

Men nu har jag kommit på ett knep. Jag kopplar in hörlurar i apparaten. Om man då drar ut 3,5-pluggen en aning, så försvinner kommentatorn men arenaljudet finns kvar. Dom tycks ligga i olika stereokanaler. Och vips är det bara stämningen man upplever.

Kan jag också bli sån om jag fortsätter att se på tv?

Men så blir det paus och några experter sitter och flaxar med händerna och berättar vad vi sett. Då fungerar inte mitt knep med att bara lyssna på ena kanalen.. Man får göra något annat en stund.

Varför håller förresten alla som uppträder i tv (utom Bert Sundström) på och gestikulerar och viftar med händerna när dom pratar. En del värre än andra Vad tror dom att det tillför det dom säger. Man stirrar ju förhäxat på dessa viftande händer och missar helt det dom försökte säga. Beteendet breder ut sig mer och mer, är det smittsamt? Kan jag också bli sån om jag fortsätter att se på tv?

Thorild Jonsson, Ludvika

Thorild Jonsson har tips på hur du slipper höra fotbollskommentatorn- men vill fortsätta höra arenaljudet. Foto: TT

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan