Annons

Annons

Annons

Grängesberg

Läsartext
Line Strandberg fick stipendium

Detta är en läsartext.

Sedan år 2006 har Stiftelsen Cassels i Grängesberg delat ut ett stipendium för att stimulera ungdomar i musicerande. Från och med i år kommer stipendiet att ha en annan inriktning och byta namn från Cassels stipendium till Erik Nordströms minne. Detta för att hedra kulturprofilen, musikern, musikläraren med mera Erik Nordström som avled i början av 2022. I maj i år hölls en konsert till Erik Nordströms minne i ett fullsatt Cassels där överskottet bildade en fin grundplåt till stipendiefonden.

Annons

Annons

I samband med konserten ”I juletid” i Cassels i Grängesberg delades stipendiet ut för första gången. Mottagare var Line Strandberg som spelar cello. Hon hyllades med diplom, blommor och en check på stipendiesumman kr 5.000 kronor.

Så här löd motiveringen till stipendiet:

”Line Strandberg är en flitig, intresserad, positiv, duktig och musikalisk lev som alltid ställer upp med glädje och engagemang och har så gjort sedan hon började spela cello vid 8 års ålder. Har spelat och spelar i många olika sammanhang – till exempel kvartett, cellogrupp och stråkorkester på Kulturskolan, Dalarnas Ungdomssymfoniorkester, Dalarnas Ungdomsspelmanslag och sedan ett par även i Grängesbergs Orkesterförening. Detta gör henne väl värd en uppmuntran i forma av detta stipendium”.

Line Strandberg blev första mottagaren av stipendiet till Erik Nordströms minne. Foto: Privat.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan