Annons

Annons

Annons

Älvdalen

Läsartext
Julig stämning på årets sista sopplunch

Tisdagarnas soppluncher hos Älvdalens församling i Brittgårdens stora sal har nu tagit julledigt. Årets sista bjudning bjöd passande nog på risgrynsgröt, skinksmörgås och julmusik med Gustav Håmås på sång och gitarr och Magnus Nykvist på orgel. Lena Backlund som jobbar i församlingens kök hälsar att det blev en fin stund med 71 lunchgäster. Flera bebisar med föräldrar kom också med direkt från församlingens barnrytmik "Vagga Gunga Gå" timmen innan.

Text

Detta är en läsartext.

Gustav Håmås sjöng och spelade gitarr.

Bild: Älvdalens församling

Annons

Även om det dröjer till den 17 januari innan soppluncherna startar upp igen - så händer det mycket annat fint innan dess för allmänheten som församlingen vill tipsa om.

På julafton klockan 10 i Älvdalens kyrka är det samling kring krubban och då får barnen hjälpa till att ställa fram alla figurer. På julafton bjuder församlingen dessutom allmänheten på julbord mellan klockan 13 och 16. Det är gratis men föranmälan måste göras senast den 16 december.

Annons

Annons

På juldagsmorgonen ordnas tre olika julottor, med start i Evertsbergs kapell klockan 4 på morgonen, klockan 6 i Älvdalens kyrka och klockan 7 i Åsens kapell.

Lotteriet under årets sista sopplunch på Brittgården inbringade 1 ooo kronor och går oavkortat till stiftelsen "Min Stora Dag".

Julstämning på sista sopplunchen.

Bild: Älvdalens församling

Magnus Nykvist framförde julsånger på orgeln.

Bild: Älvdalens församling

Bild: Älvdalens församling

Bild: Älvdalens församling

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan