Annons

Annons

Annons

Dala-Floda

Läsartext
Allsång och musik när PRO Björbo-Floda hade julträff

Detta är en läsartext.

De dignande julbordens tid är kanske till viss del förbi men kvar finns behoven och glädjen i att få träffas ibland. Så var andemeningen i välkomsthälsningen från ordföranden Alf Johansson till dryga trettiotalet medlemmar som mötte upp den 15 december i värmen på Församlingshemmet i Dala-Floda. Det var inte bara skönt för frostnupna kinder, utan också för den värme som strömmade från Dick Karlsson och Margareta Westblads trevliga musik medan bybor och grannar minglade i grupp.

Annons

Annons

PRO Björbo-Floda hade julträff den 15 december 2022 på Församlingshemmet i Dala-Floda. Till fikat blev det allsång. Foto: Sune Back

Till bords var det fördukat med kallskuret i portionsformar från Flokullornas kök. Dessutom serverade kökskommittén traditionella julrätter på tallrik smidigt framburet till borden, vällagat och gott att smörja kråset med. Dessutom bekvämt för oss som inte längre har så mycket spring kvar i benen. Kaffe eller the serverades medan den omtyckta duon spelade populära låtar.

Dags för allsång och för att det skall bli fjong i kulisserna så fordras musik – Dick och Margareta – och en sångledare , vår egen ´primadonna´ Gun Östman, men även en inte allt för blyg samling människor. Jovars, inte så pjåkigt! Några skulle kunna gå vidare till Floda kyrkokör som behöver rekrytera nya förmågor.

Gun Östman ledde allsången och för musiken svarade Margaretha Westblad tillsammans med Dick Karlsson. Foto: Sune Back

Med klarnade strupar var det dags för dagens lotteri på alla de julklappar runt femtiolappen som folket tagit med sig enligt annonsens uppmaning. Fru Fortuna ledd av Astrid Nordén fördelade vinsterna till allmän glädje.  En blekfis till sol kröp allt närmare horisonten och föranledde ordförande Alf att tacka mötet för visat intresse och gedigna insatser och önska alla en god jul. Till några medlemmar som i sista stund tvingats lämna sjukbesked gjordes i ordning små matpaket för personligt hembesök.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan