Annons

Annons

Annons

Mora

Läsartext
SPF- pensionärer firade "Lill-Jul"

Detta är en läsartext.

Många pensionärer hade samlats i Noret på Majstångsbacken för att än en gång umgås och ha trevligt tillsammans. Vi hälsades varmt välkomna av Börje Elofsson, som även berättade om eftermiddagens begivenheter. Innan julgröten serverades, vid fint dukade bord, sjöng vi julsånger ackompanjerade av Bertil Skeri på dragspel och Margareta Karlberg som sångledare.

Annons

Det blev en trevlig julfest. På bilden ses Bertil Skeri med dragspelet, Margareta Karlberg och en liten skymt av Börje Elofsson. Foto: I-M Kullander

Annons

Sven Helgeson berättade om den fina julbordsresan de gjorde för ett par dagar sedan till Åbo. Efter bussresan ner till Stockholm hade de varit med om en fantastisk konsert med 200 ungdomar som sjöng så fint för dem. Efter det var det dags att gå ombord på en alldeles ny båt till Åbo. Allt hade varit en så otroligt fin och bra resa.

Under kaffedrickningen fick vi en riktig överraskning. Det började smälla i golvet av någon slags träklubba och in kommer ju själva Tomten och hälsar på oss. Det blev ett väldigt uppskattat inslag. Han hade även med sig alster till det redan fyllda bordet med lotterivinster.

Affe Björkman kallade fram ”kökspersonalen” och tackade dem så mycket för allt de har gjort för att denna eftermiddag blivit så trivsam för oss alla. De fick varma applåder av oss.

Efter detta läste Affe Björkman den fina dikten ”Tomten” av Viktor Rydberg, så fint för oss. Det applåderades länge för detta.

När Ingbritt och Gunnar Andersson delat ut de sista vinsterna, avslutades denna Lill-Jul. Efter denna trevliga eftermiddag på Majstångsbacken, önskade Affe Björkman oss en god jul och ett gott nytt år!

Text och foto: I-M Kullander

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan