Annons

Annons

Annons

Säter

Läsartext
PRO Säter avslutade årets verksamhet med en julträff

Detta är en läsartext.

Onsdagen den 14 december trotsade ett åttiotal medlemmar den bitande kylan och kom till Coriandergården för att möta julen 2022 och för att sätta punkt för ett år, som i sin början begränsades av covidregler. Medan deltagarna tog plats bjöd Mats Östberg och Ingemar Oskarsson på julpräglad musik och sång. Klockan 13 välkomnade Lennart deltagarna. Han berättade att träffen väntade besök och lämnade över till hela sånggruppen för underhållning under väntetiden. Den startade med Julpolska från Torsång, som i några verser tar upp vad som är värt att fundera på inför julen. En försångare sjunger två versrader i taget, som sen upprepas av alla i lokalen.

Annons

Annons

Det blev bara en kort väntan innan en lång rad glada barn med fyra lucior i spetsen tågade in. I den bistra vintern hade de tillsammans med sina ”fröknar” gått hela vägen från förskolan Äventyret!

Om mötesdeltagarna inte redan kände julstämning och förväntan fick de bägge delarna när Lucior och julfigurer med känsla och stor charm lät oss höra Luciasången och många av de julvisor vi minns. Efter gästspelet fortsatte sånggruppen med några julmelodier medan den trogna och idoga ”köksgruppen” dukade fram julsmörgåsar i miniformat. Efter maten bjöd Mats och Ingemar på flera sånger, bland andra ”När ljusen ska tändas därhemma”. Julträffen var också decembers månadsmöte för alla föreningens medlemmar.

En viktig del i månadsmötena är att träffas och få möjlighet att prata med varandra. Julträffen, som också avslutade året, kanske gav anledning till många samtal om året som gått och om jular att minnas.

Dragning för dagens lotterier brukar vara en uppsamlande och avslutande mötespunkt, men för dagen hade lotterierna sålts med ”direktvinster”, så den punkten försvann. Lennart hann dock med att tacka för 2022 och välkomna till 2023, innan deltagarna efterhand gav sig ut i kyla och begynnande julbrådska. För 2023 gäller att verksamheter fortsätter i stort sett som under hösten 2022 med starter under vecka 2 eller 3.

Annons

Januari månadsmöte blir 25 januari, program är under planering. Annons, information på hemsida ”PRO Säter” och affischering kommer.

Det blev många samtal under julträffen i Coriandergården, Säter.

Bild: Stig Eklöf

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan