Annons

Annons

Annons

Sellnäs

Läsartext
Fjärde advent sjöngs julen in i Betania

Detta är en läsartext.

Fjärde advent hade Betaniaförsamlingen i Sellnäs sitt traditionella julmöte. Det var inte riktigt lika många på plats som de ”bästa” åren – kanske beroende på finalmatchen i fotbolls-VM? Men vi var ändå ett 30-tal, de allra flesta från närområdet.

Nathan och Rebecka tänder adventsljusen medan Linnéa Nejderås läser en adventsdikt.

Bild: privat

Annons

Annons

Det här är verkligen en inarbetad tradition. Det var 1973 som Vivi Haglöf var på en sångledarkonferens i Karlstad och kom tillbaka heltänd – nu skulle vi ha julmöte! Nästa år blir det alltså 50-årsjubileum om inget kommer i vägen.

Vi satt bänkade kring borden och sjöng igenom alla de populäraste kristna julsångerna och julpsalmerna: Hosianna Davids son! Vi tänder ett ljus i advent, Julen med sin glada sång. Stilla natt, Ett  barn är fött på denna dag, När juldagsmorgon glimmar och så vidare.

Linnéa Nejderås var mötesledare och läste också orden ur profeten Jesaja ”Det folk som vandrar i mörkret skall se ett stort ljus”.  Dessförinnan hade också barnen Nathan och Rebecka tänd de fyra adventsljusen på altaret, och längre fram under kvällen sjöng de Det lilla ljus jag har och hela församlingen stämde in.

Barnen sjunger Det lilla ljus jag har och Linnéa Nejderås ackompanjerar på dragspel.

Bild: privat

Jenny Omoregie spelade Gläns över sjö och strand på blockflöjt innan alla sjöng med. Hon läste också julevangeliet från Lukas 2. Noomi sjöng Ett litet barn av Davids hus.

Vasiliki Jansson ackompanjerade alla julsångerna och –psalmerna.

Annons

Dignande kakkorgar bars in till alla bord och kaffet serverades.

Mats Jansson gav en appell om Jesu juridiska pappa Josef, om den fantastiska jungfrufödelsen och om en parallell mellan Josef och Jesus.

Annons

En frikostig kollekt togs upp till barns skolgång i Kenya via PMU, Pingstmissionens utvecklingssamarbete.

Jenny Omoregie spelar Gläns över sjö och strand. Rebecka sitter bredvid och lyssnar.

Bild: privat

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan