Annons

Annons

Annons

Fotboll

Tränaren orolig för klubbens framtid: ”Alla måste få chansen”

Nu ligger ett vitt täcke över den gröna mattan på Prästholmens IP, men inom några månader kommer det vara läge för försäsongsträning för både seniorlag och ungdomslag i IFK Mora FK. Goran Cuckovic, tränare i division 3-laget, vill understryka hur mycket fotbollen har betytt för integrationen på orten – men att sporten behöver bättre förutsättningar för att finnas kvar.

– Mora må ha varit en av de första kommunerna i landet med konstgräs. Nu finns det inte ens möjlighet att använda planen när vi vill, säger han.

Text

Fotbollsklubben är en av de mest integrerande i Mora, med massvis av barn och ungdomar som ansluter varje år. Det säger tränare Goran Cuckovic – som vill se att det förblir så genom bättre förutsättningar inför kommande år.

Bild: Christoffer Landgren

Annons

Mora har alltid varit en vinterort när det gäller idrotten – det är sedan gammalt. Men borde det inte finnas mer plats för fotbollen, som trots allt är en av världens största sporter sett till antalet utövare? En aspekt som IFK Mora FK kritiserat under flera års tid gäller förutsättningarna att träna tidigt på året.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på dalademokraten.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan