Annons

Annons

Annons

Rättvik

Insändare
Vart är vi på väg?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

En allvarlig fråga att ställa efter nyheten från Rättvik, publicerad på Dala-Demokratens hemsida. Migrationsverket skall utvisa en ryska, Lidiia 87 år, som i mer än tjugo år levt i Ukraina. Sedan knappt ett år bor hon med dotter och svärson i Rättvik!

Spontant dyker en obehaglig definition upp i minnet, angående denna hantering från Migrationsverket av Lidiia. ”Den sanna byråkraten ser gärna att jorden går under, bara gällande lagar och förordningar upprätthålls!”

Annons

Annons

Även en annan formulering kommer till insikt i det sorgliga sammanhanget. Filosofi-professorn Harald Ofstad skrev en gång en bok med titeln: ”Vårt förakt för svaghet - nazismens normer och värderingar - och våra egna.”

Är det verkligen så att vi måste se Migrationsverkets utvisningsbeslut som ett uttryck för dagens svenska form av humanism?

Vi ser en mycket sjuk gammal medmänniska och flykting från ett grannland i ett förödande krig, som vi handlägger som ett formellt utvisningsärende. Särskilt som en före-stående utvisning gäller till ett land som vi i flera avseenden uppfattar som allt annat än humanistiskt styrt?

Skärpning Migrationsverket!

Bild: TT

Det är inte utan att man känner sig frestad att travestera en gammal svensk skald, som en gång utbrast: ”Det är en fläck, det är en skam på Sveriges baner!” (Verner-von-Heidenstam-Medborgarsång).

Så bästa Migrationsverket – skärpning och gör helt om i frågan!

Stig Morling

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan