Annons

Annons

Annons

Insändare
Nato - nej tack

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är krig i Ukraina. Sverige stöder Ukrainas frihetskrig i Ukraina mot Ryssland. Sverige, EU och Nato förser Ukraina med avancerade vapen. Det tycker jag är rätt.

Sverige bör behålla sin neutralitet och inte ansluta sig till Nato.

Bild: TT

Annons

Jag har följt den svenska regeringens uttalande och längtan efter ett Nato-medlemskap. När vi blir medlemmar i Nato är det svenska soldaters plikt att även strida i utlandet om Nato kräver denna krigsinsats. Enligt vår statsminister skall svenska soldater vara stolta och nästan tacksamma för denna uppgift.

Annons

Bästa statsminister Ulf Kristersson, privat tror jag att du är en bra människa, men du tycks inte förstå krigets helvete. Skärp dig eller avgå.

Under de senaste månaderna är jag mer och mer övertygad om att Sverige skall behålla sin neutralitet och inte ansluta sig till Nato.

Ryssland och Putin vill återerövra tidigare Sovjetstater, allt enligt kunniga Rysslandsexperter. Ett neutralt Sverige vill inte Putin angripa.

Ett neutralt Sverige vill inte Putin angripa

Svenska socialdemokrater och tidigare regeringar har värnat om fred och neutralitet. Motståndet mot kärnvapen har varit starkt. Inget krig har förekommit i Sverige sedan 1809. Delvis tack vare detta faktum har vår välfärd ökat.

Kan inte den Svenska fredsrörelsen yttra sig i ovanstående mening om medlemskap i Nato?

Carl-Evert Werme

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan