Annons

Annons

Annons

Leksand

Insändare
Svårt få skridskotid i Leksand

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Den här vintern har träningshallen i Leksand varit trasig flera veckor. I samband med det senaste haveriet uttalade chefen för ishallarna att nu är det lagat och det kommer att vara bra för allmänheten.

Det går bara att tolka som att nu, äntligen kommer det att erbjudas allmänhetens åkning. Det finns dock inga fasta tider där allmänhetens åkning erbjuds utan det blir på tider där LIF inte lyckas planera in något lag.

Annons

Annons

Tider stryks och läggs till med kort varsel. Förra veckan erbjöds torsdag 12 januari mellan 8.30 och 10.30, en tid som lades ut efter klockan 19.00 på onsdagen. Vidare söndag den 15 januari mellan 8 och 9.45. Det var allt.

Att det inte finns fasta tider för allmänhetens åkning gör det svårt för barn och föräldrar att få till skridskoåkning.

Bild: arkiv

Vecka 3 är inte bättre, tisdag mellan 12.15 och 15.45 samt torsdag 8.40 till 10.40. Det är inga tider som arbetande föräldrar kan följa sina skolbarn till isen.

Vecka 4 är inga tider planerade en vecka i förväg. Tittar man tillbaka i ”istiden” där tiderna läggs ut har det den här säsongen erbjudits allmänhetens åkning oftast mitt på dagen på vardagar. Totalt har cirka 8 timmar erbjudits där föräldrar kunnat följa sina skolbarn till isen, fem av dessa samma helg under tre olika pass.

14 timmar har erbjudits under lovtid men när föräldrar normalt arbetar. Under höstlovet vecka 44 fanns inga tider för allmänhetens åkning.

Är det verkligen den här omfattningen kommunen har tänkt sig när de betalar 4,5 miljoner om året för isen? Under kommande sportlovsveckor får vi hoppas det kommer att finnas tider varje dag!

Undrande med skridskosugna skolbarn

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan