Annons

Annons

Annons

Insändare
Tramsigt och ohederligt av Vänsterpartiet

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Svar på ”S har svängt i frågan om kollektivtrafiken”, DD den 7 januari.

Jag kan lugna Vänsterpartiet med att Socialdemokraterna inte har svängt i frågan om egen regi eller upphandlad kollektivtrafik.

DD den 7 januari 2023.

Annons

Annons

Vi måste öka andelen som väljer det kollektiva före den egna bilen, men det gör vi bäst genom att hålla alla dörrar öppna. Beslutet om nytt avtal måste bygga på flera aspekter, men ta sin utgångspunkt i vad som är bäst för resenären.

Låt oss därför hålla dörrarna öppna för att göra det som är bäst för resenären i Dalarna, istället för att sprida osanningar om varandra i syfte att ta politiska poänger på motsättningar som inte finns

Den mening som Vänsterpartiet ville lägga till, på sittande möte utan att vi andra hade fått en chans att läsa den innan, inryms redan i det som står.

Utredningen om egen regi eller att upphandla trafiken pågår redan enligt ett tidigare beslut, och med uppdraget att utreda båda alternativen. Vi måste självklart värdera för och nackdelar samt ekonomin på att ta hem trafik i egen regi, och sedan fatta det beslut som vi tror är det långsiktigt bästa för resenären. Låt oss därför hålla dörrarna öppna för att göra det som är bäst för resenären i Dalarna, istället för att sprida osanningar om varandra i syfte att ta politiska poänger på motsättningar som inte finns.

Abbe Ronsten (S)

ordförande i Kollektivtrafiknämnden

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan