Annons

Annons

Annons

Älvdalen

Ungdomarnas stipendium återuppstår i Älvdalen: ”Över en miljon utdelade”

Vanliga plastpåsar kan bidra med mycket! Som över en miljon kronor i stipendier till Älvdalens föreningsliv och ungdomar som utmärkt sig inom kultur och idrott. Men punktskatten på plastpåsar och så pandemin, blev hösten 2020 en tillfällig nådastöt för stipendierna från ICA Olssons ungdomsfond.

– Vi kan meddela att stipendiet nu äntligen återuppstår - med hjälp av papperspåsar, säger några av fondens eldsjälar, Frida Gustafsson, Bengt Leandersson och Anna Enblom.

Text

I 20 års tid gick 50 öre av varje såld gul plastpåse direkt till ICA Olssons ungdomsfond och dess stipendier. För att komma runt punktskatten på plastpåsar har den här glada kommittén tänkt om och nytt: "Nu kör vi igång stipendiet igen - med papperspåsar och höjer insatsen", konstaterar Frida Gustafsson, kassaledare på ICA Supermarket Olssons, Bengt Leandersson, butikschef, och Anna Enblom, fritidsledare på ungdomsgården i Älvdalen. På bild saknas några av fondens andra eldsjälar, PG Andersson och Tomas Nord.

Bild: Eva Kallersand

Annons

Vid utgångskassorna hos ICA Supermarket Olssons i Älvdalen, ligger det sedan en vecka tillbaka papperspåsar med ett alldeles nytt utseende. Eller snarare ett "nygammalt" utseende.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på dalademokraten.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan