Annons

Annons

Annons

Krisen i Borlänges äldreomsorg

Insändare
Vad sker inom äldreomsorgen?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vad är det som sker inom äldreomsorgen, Särskilt boende för äldre (Säbo), i Borlänge kommun? Ser uttalande av chefer att det ska bli en förbättring - både för Borlängebon och för oss personal, samtidigt utrustas vi med telefoner som vi ska arbeta efter. Det är varken patientsäkert eller humant att jobba efter, då det både fattas insatser och det stämmer varken med vårt arbete eller vad verkligheten är.

Annons

Annons

"Var finns ni förtroendevalda politiker? Tänk om ni någon gång skulle lyssna på oss på golvet och inte låta oss behandlas som vi gör", skriver "Personal som tröttnat".

Bild: Arkivbild

När vi tar hjälp av skyddsombudet på vår arbetsplats så blir denne anmäld för att ha handlat på eget bevåg och inte informerat chefer vad som är på gång. Då ingen har frågat oss personal vad vi har bett vårat skyddsombud att hjälpa oss med, så är det bara att lägga skulden på skyddsombudet.

Vi kommer i framtiden inte att få göra våra egna scheman, det ska cheferna göra. Allt för att, som cheferna säger, att få bukt med den höga sjukfrånvaron.

Vi personal behandlas som om vi ingenting är värda. Ingen lyssnar på oss och vi behandlas därefter

Det är också ett projekt på gång där personalen i framtiden ska jobba tre skift. Det betyder att den som har valt att jobba dag ska nu bli tvungen att jobba natt och personal som har valt att jobba natt ska bli tvungna att jobba dag.

Vi personal behandlas som om vi ingenting är värda. Ingen lyssnar på oss och vi behandlas därefter. Vi upplever att chefer inte talar sanning och gärna försöker manipulera oss. Listan kan göras hur lång som helst.

Annons

Var finns ni förtroendevalda politiker? Tänk om ni någon gång skulle lyssna på oss på golvet och inte låta oss behandlas som vi gör. Kontrollera HR-kontor och chefer och se vad de ställer till med.

Personal som tröttnat

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan