Annons

Annons

Annons

Insändare
Det ständiga mobilsurfandet skrämmer

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Har vi tappat vår verklighetsuppfattning på grund av mobilen? Nyligen hörde jag att människor i alla åldrar nyttjar 12 timmar per dygn att knappa på sina mobiltelefoner. Detta hade man kommit fram till i en undersökning.

Så mycket mer vet jag inte om detta, men bara tanken på den enorma tid som nyttjas på mobiltelefoner skrämmer mig.

Har vi tappat vår verklighetsuppfattning på grund av mobilen?

Bild: PER LARSSON / TT

Annons

Annons

Vi vet inte vad som händer i framtiden gällande strålning, brist på sociala levande kontakter, minskad fysisk aktivitet, brist på stimulerande egenaktivitet, förödande för uppmärksamhet och koncentration med mera.

Tänk om fler nyttjade mobilen mer som jag, att spela in egenkomponerade visor. Det skulle bli kreativt och utvecklande för personen själv och omgivningen tror jag

Mina funderingar är också hur detta stora mobilanvändande påverkar små barns utveckling både fysiskt och mentalt. I mitt tycke känns överutnyttjande av mobiltelefoner förödande.

Vi som har några år på nacken klarade oss helt utan mobiler, för inte så länge sen, innan det fasta telefonnätet började tas bort på många håll i Sverige, i synnerhet på landsbygden. Tänk om fler nyttjade mobilen mer som jag, att spela in egenkomponerade visor. Det skulle bli kreativt och utvecklande för personen själv och omgivningen tror jag.

Christina Börjesson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan